به نام خدا

بیماری های واگیر دار:

 

              عامل

 

باکتری ها

ویروس ها

قارچ ها

حصبه

آبله

کچلی

وبا

فلج اطفال

زخم لای انگشتان پا

کزاز

سرخک

 

سل

آنفلووانزا

 

 

هاری

 

 

 

نکته: اگرر کسی بیمار باشد و ما با او تماس به صورت دست یا دست و روبوسی کردن،حشرات،

هوای آلوده و آب و غذای آلوده داشته باشیم ما هم بیمار می شویم.

 

نکته:  انسان در بدن خود چند سد دفاعی در مقابل باکتری ها و ویروسس ها دارد ه اولین آن ها

 پوست است،مخاط بینی که با چسبندگی خود نمی گذارنئ باکتری ها و ویروس ها به داخل بدن

نفوذ کنند ولی اگر از مخاط بینیهم رد شدند یک سد دفاعی دیگر به نام شیره ی معده است که با

 باکتری ها و ویروس ها مقابله می کند و آخرین  سد دفاعی گلبول های سفید است که در خون

 هستند و با باکتری ها و ویروس های مقابله می کنند.

ما مطالبی درمورد دسته بندی موجودات روی کره ی زمین تهیه دیدیم وا قعا امیدوارم خوشتان بیاید. ماهمیشه در تمام وبلاگ هایمان می نویسیم که حتما لطفا نظر دهید.

به نام خدا

 همان طور که در عکس زیر می بینید  موجودات روی زمین به دو دسته تقسیم می شوند زنده و غیر

زنده. خود موجودات زنده  به سه دسته تقسیم می شوند گیاهان،جانوران و جانداران ساده یا(آغازیان)

ما در این سال به گیاهان و جانوران نمی پردازیم .

جانداران ساده یعنی کسانی که فقط جان دارند این جانداران نه گیاهند نه جانور البته بسیاری از آن ها

شکل گیاهان و جنوران هستند.

جانداران موجوداتی زربینی هستند.که با چشم دیده نمی شوند بامیکروسکوپ های قوی دیده می شوند.

خود جانداران ساده به سه دسته تقسیم می شوند،جلبک ها ،باکتری ها و قارچ ها.

جلبک ها:وقتی آب حوض ها و جا های دیگر مانده شود چیزهای سبزی بر روی آب ها دیده می شود

 که به این ها جلبک می گوییم ولی برای شما سئوال پیش می آید که مگر این ها ذربینی نیستند پس

 چرا ما آن هارا می بینیم؟

چون آن ها از ذرات بسیار ریزی که به چشم دیده نمی شود تشکیل شده اند که این ذرات باید میلیار

های این ها به یک دیگر متصل شود تا یک جلبک تشکیل شود این جلبک ها باید تولید مثل کنند تا از

 بین نروند جلبک ها باید از راه جوانه زدن تولید مثل کنند.جلبک ها در راه صنایع بستنی سازی و

خمیر دندان سازی مصرف می شود ولی مهم تر از همه این است که اگر جلبک ها نباشند دیگر هیچ

موجود زنده ای که در زیر آب زندگی می کنند وجود ندارد چون غذای ماهی ها و بیشتر موجودات

 جلبک ها است و بعضی از موجدان زیرآب فقط ماهی مخورند و به خاطر همین اگر جلبک ها نباشد

همه موجودات زیر دریا ار بین میروند.خود جلبک ها به سه دسته تقسیم می شوند جلبک های سبز،

قرمز و قهوه ای که در ساحل اقیا نوس هایی که مردم زندگی می کنند غذای آن ها جلبک های قرمز

است .

باکتری:جزو اصلی ترین موجودات روی کره ی زمین هستند که زندگی همه ی موجودات روی

زمین به باکتری ها متصل است حتی انسان ها با کتری ها کار آن ها تجذیه کردن است یعنی اگر یک

مرغ مرده را کنار درخت بگذاریم بعد از چند ماه یا چند هفته آن ها تبدیل به کود شده اند این کار،

کار باکتری ها بوده است اگر باکتری ها این مواد اولیه را برای گیاه درست نکنند گیاه غذا سازی

نکرده و موجودانی که از گیاه تغذیه می کنند از بین می روند و نصل مو حودات از بین می رود و

ما نه گوشتی دارین نه میوه هایی که آن ها را بخوریم.هر باکتری در بیست دقیه خود را دوبرابر می

 یعنی اول دو تا می شوند بعد چهار تا بعد هشت تا...  واین کار مانند تقسیم سلولی است.خود با کتری

ها به سه دسته تقسیم می شوند یعنی خمیده میله ای حلقوی.

قارچ ها:قارچ ها نوعی دیگر ار جانداران ساده هستند قارچ ها نوعی از بیماری ها را مثل کچلی را

به انسان می دهد ولی فوایدی هم دارد.. قارچ ها به وسیله ی هاگ که دانه های هستند که قارچ ها از

بدن خود خارج می کنند تا تولید مثل کنند قارچ بیشتر وقت ها در لای انگشتان پا می روند چون قارچ

ها در جا های تاریع و مرطوب رشد می کنند.خود قارچ ها به دو دسته تقسیم می شوند کپک وقارچ

–های چتری از کپک ها داروی پنسیلین را می سازند که برای بعضی از بیماری ها خوب است. و

قارچ های چتری هم نوعی از قارچ ها هستند که خود آن ها هم به دو دسته ی سمی و غیر سمی

تشکیل می شوند.

دسته بندی موجودات روی کره ی زمین

به نام خدا

عنوان:مساحت

نکته یک:مساحت مربع: مساحت مربه (ضلع X  ضلع ) می شود.

نکته دو:مساحت مستطیل: مساحت مستطیل( طول X  عرض  )  

می شود.

   نکته ی سه:مساحت مثلث: مساحت مثلث ( قاعده X ارتفاع) تقسیم بر۲= 

 نکته چهارم :مساحت لوزی: مساحت لوزی (قطر X قطر)تقسیم بر۲=

عنوان:محیط

 نکته یک :محیط مربع: محیط مربع (اندازه ی یک ضلع Xتعداد اضلاع)=

نکته دو:محیط مستطیل: محیط مستطیل (طول + عرض ) ۲X=

نکته سه: محیط مثلث: محیط مثلث (اندازه ی یک ضلع X تعداد اضلاع)=

نکته چهارم:محیط لوزی: محیط لوزی (اندازه ی یک ضلع Xتعداد اضلاع)=     

به نام خدا

نکته اول: اعداد بخشپذیر بر۱:همه ی عداد بر ۱بخشپذیر است.

نکته دوم :اعدادبخشپذیر بر ۲: اعدادی که یکان آن ها ۸-۶-۴-۲-۰باشد .

مثال:۴۵۲   ،     ۷۷۶   ،  ۴۲   ،     ۴۵۴  ،     ۱۳۵۸    ، ۱۳۶۰

نکته سوم : اعداد بخشپذیر بر۳: مجموع رقم هایش بر ۳بخشپذیر باشد.

مثال: ۱۲    ،     ۱۸۳    ،   ۱۸    ،  ۱۵

نکته چهارم : اعداد بخشپذیر بر۴:اعدادی بر ۴ بخش پذیرند که ۲ رقم سمت

 راست آن بر ۴ بخش پذیر باشد،۲ رقم سمت راست آن سفر با شد، ۲ برابر

دهگان +یکان بر ۴ بخش پذیر باشد.

مثال:۹۶   ،     ۱۲۰۰    ،  ۴۴

نکته پنجم:اعداد بخش پذیر بر ۵:اعدادی بر۵بخش پذیرندکه یکان آن۰یا۵ باشد.

مثال:۱۲۰   ،     ۹۸۵،    ۴۵ ،      ۹۸۷۵

نکته ششم:اعدا بخش پذیر بر۶:اعدادی بر۶بخش پذیرندکه بر ۳ و ۲ بخش پذیر

باشد یعنی هم زوج و هم مجموع رقم هایش بر ۳ بخش پذیر باشد.

مثال:۲۴   ،      ۴۸۰   ،   ۲۴۶

 نکته هفتم:اعداد بخش پذیر بر ۷:برای مثال عدد۱۲۶ بر ۷ بخش پذیر

 است.فورمول بخش پذیری بر ۷ این است که:اولین رقم از سمت چپ را در ۳

 ضرب میکنیم و+عدد بعدی می کنیم و با قی مانده را دوباری در ۳ ضرب 

می کنیم و + عدد بعدی و این راه را تا پایان اعداد ادامه میدهیم .

مثال: ۳۷۸،   ۴۹،  

نکته هشتم:اعدادبخش پذیر بر ۸ : اعدادی بر ۸ بخش پذیرند که ۳ رقم سمت

 راست آن بر ۸ بخش پذیر باشد،۳ رقم سمت راست آن ۰ باشد،۴ برابر صدگان

+  ۲ برابر دهگان + یکان بر ۸ بخش پذیر باشد.

مثال:۱۰۰۰   ،    ۶۴۰ 

 نکته دهم:اعدادبخش پذیر بر ۱۰: اعدادی بر ۱۰ بخش پذیرند که هم بر ۲ و

 هم بر ۵ بخش پذیر باشد یعنی یکان آن ۰ باشد.

 مثال: ۱۲۰،    ۹۹۸۶۵۴۳۲۰   ،۴۰       ۵۷۶۰

 نکته یازده:اعداد دورقمی بخش پذیر بر ۱۱: اعدادی بر ۱۱ بخش پذیرند که

 ارقام اعداد مانند هم باشد.

 مثال:۳۳ ،   ۴۴،   ۶۶ 

  نکته دوازده:اعداد بیش از دورقمی که بر ۱۱ بخش پذیرند: اعدادی بر ۱۱

 بخش پذیرند که ارقام را یکی در میان جمع کنیم و منهای  ان عداد جمع

 بسته شده کنیم.

 مثال:۱۰۱۲،                      ۲  =  ۲ +۰                     ۲ = ۱ + ۱

                                                                                     ۰ = ۲ -۲

 نکته سیزده:اعدادبخش پذیر بر ۱۲: اعدادی بر ۱۲ بخش پذیر است که هم بر

 ۳ و هم بر ۴ بخش پذیر باشد.

 مثال:۲۴،     ۲۴۰،      ۷۲۰

 نکته چهارده:اعداد بخش پذیر بر ۱۳: اعدادی بر ۱۳ بخش پذیر است که اگر

 یکان آن عدد را  ۴ برابر کنیم و به اضافه ی بقیه ی اعداد کنیم بر ۱۳ بخش

 پذیر باشد، راه دیگر این است که یکان را ۹ برابر کرده و منها ی بقیه ی اعداد

 کنیم.

 مثال:۲۶،     ۹۱۰،    ۷۸۰

 نکته پانزدهم:اعداد بخش پذیر بر ۱۴: اعدادی بر ۱۴ بخش پذیرند که ۲ و هم

 بر هفت بخش پذیر باشد.

 مثال:۲۸،      ۷۰۰،     ۵۶۰

نکته شانزده:اعداد بخش پذیر بر 15: اعدادی بر 15 بخش پذیرند که هم بر 3 و هم

 بر 5 بخش پذیر باشند.

مثال:30،    60،     120

نکته هفدهم:اعدادبخش پذیر بر 18: اعدادی بر 18 بخش پذیرند که هم بر 2 و هم بر

9 بخش پذیز باشد .

مثال:360،      846،       1620،      2700

نکته هجدهم:اعداد بخش پذیر بر 21: اعدادی بر 21 بخش پذیرند که هم بر 3 و هم

 یر 7 بخش پذیر باشد.

مثال:1470،     600،       8400،       84